Babeczki makaronowe

0 (0 ocen)

Tanie, szybkie, smaczne

Składniki:

  • 10 dkg drobnego makaronu
    2 małe cebule
    3 ząbki czosnku
    20 dkg drobiowej wędliny
    mała puszka kukurydzy lub 0,5 puszki dużej
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
    2 jaja
    200 gram 12 % kwaśnej śmietany
    150 gram startego żółtego sera

Babeczki makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Na patelni podsmażamy cebulkę (pokrojona w kosteczkę) z przeciśniętym czosnkiem. Studzimy. Dodajemy ugotowany makaron, kukurydzę, pokrojoną wędline, mieszamy wszystko razem. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z rozbełtanymi jajami i wlewamy to do reszty składników. Dodajemy przyprawy, posypujemy żółtym serem. Mieszamy aż wszystko razem dobrze się połączy. Masą wypełniamy foremki do babeczek, pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy