Babeczki kruche z serem

4.5 (196 ocen)

Kruche babeczki z nadzieniem z ricotty, ananasem i musem z marakui wymagają trochę czasu jeśli idzie o przygotowanie, ale takie małe słodkości na dwa gryzy idealne sprawdzają się jako poprawiacz nastroju.

Składniki:

  • ciasto na około 25 babeczek:
    100 g mąki pszennej
    100 g mąki krupczatki
    150 g margaryny lub masła
    2 żółtka
    50 cukru pudru
    szczypta soli
    wypełnienie:
    250 g ricotty
    200 ml jogurtu naturalnego
    1 łyżka żelatyny
    1/3 szklanki mleka
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki musu z marakui + 2 łyżki mleka
    posypka mango Decorada Delecta
    3 krążki ananasa z zalewy
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Babeczki kruche z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • napełnianie babeczek 1. Do każdej babeczki włożyć po kawałku ananasa, na to wycisnąć szprycą masę serową, a wierzch polać musem z marakui i udekorować posypką.
  • 2. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wykleić nim foremki do babeczek. Wstawić do lodówki na około 30 minut, a następnie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Wystudzić.

  • miksowanie kremu 3. Żelatynę dodać do mleka, a kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , połączyć z ricottą, a następnie z żelatyną. Odstawić do stężenia.
  • ja i babeczki 4. Schłodzić przynajmniej przez godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować