Babeczki kokosowo - jagodowe

0 (0 ocen)

Jakoś u mnie dziwnie się dzieje, że jak coś robię to często powtarzam.No i tak się stało.Dopiero co miałam babeczki morelowe a dziś mam pyszne jagodowo kokosowe.Wygrzebałam z zamrażarki jagody i są mięciutkie, wilgotne mocno jagodowe z kokosową nutą.Pycha.

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej typ 500
    100 g mąki kokosowej
    2 jajka
    1 szk mleka
    1/4 szk oleju rzepakowego
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki cukru
    3/4 szk mrożonych jagód
    2 czubate łyżki wiórków kokosowych

Babeczki kokosowo - jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem oraz jagodami i wiórkami kokosowymi.
    W drugiej jajka, mleko i olej a potem do płynnych wsypać suche.
    Wymieszać najlepiej widelcem.
    12 papilotek włożyć do formy na babeczki i rozdzielić ciasto do foremek.
    Babeczki piec 30 minut w 180 stopniach.
    Potem wyjąć babeczki z formy na kratkę i wystudzić.
    Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy