Babeczki kawowe

0 (0 ocen)

Idealne dla wszystkich kawoszy

Składniki:

  • 125 g miękkiego masła
    125 g cukru
    2 duże jajka
    125 g mąki
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    50 g mlecznej czekolady, roztopionej
    1 - 2 łyżki mleka

Babeczki kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować masło z cukrem, dodać jajka, znów zmiksować.
  • 2. Dorzucić mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia, kakao i kawę, zmiksować do uzyskania jednolitego ciasta.
  • 3. Na końcu dodać roztopioną w kąpieli wodnej lub mikrofali czekoladę, zmiksować.
  • 4. Dla rozcieńczenia masy dodać 1 - 2 łyżki mleka, wymieszać.
  • 5. Ciasto wyłożyć do papilotek na babeczki, piec około 20 minut w temperaturze 200ºC, do tzw. suchego patyczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy