Babeczki kakaowe

0 (0 ocen)

Takie babeczki możemy przygotować jeszcze z kawałkami czekolady lub dowolnymi owocami

Składniki:

  • 1 łyżka kako
    1 szkl mąka
    0,5 szkl mleko
    2 łyżki dżemu wiśniowego
    szczypta soli
    1 szt jajko
    0,5 łyżeczki proszek do pieczenia
    0,5 szkl cukier
    1 kieliszek olej
    polewa
    1 opak polewa gotowa
    tarte migdały do posypki

Babeczki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować suche i mokre składniki.
  • 2. Wymieszać w misce kakao, mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem.
  • 3. Następnie mieszamy mokre składniki jajko, olej, dżem i mleko.
  • 4. Do mokrych składników dodać po łyżce sypkie składniki, zmiksować.
  • 5. Gotowym ciastem napełniać do połowy foremki silikonowe.
  • 6. Nagrzać piekarnik do 180 stop. Włożyć foremki z ciastem do piekarnika, piec przez 25 minut.
  • 7. Upieczone i ostudzone babeczki polać polewą czekoladową i posypać tartymi migdałami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy