Babeczki kajmakowe

4.48 (181 ocen)

Czasami gdy potrzebuję przygotować coś słodkiego na szybko robię te właśnie babeczki.

Składniki:

  • gotowe kruche babeczki (ok 40 dag)
    kostka masła
    puszka gotowej masy krówkowej
    polewa czekoladowa
    płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki kajmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce masy krówkowej stale miksując. Gotową masę przekładamy do szprycy i nakładamy do babeczek. Gotowe dekorujemy płatkami migdałowymi i polewą czekoladową.

Porady

Zamiast płatków można użyć do posypania orzeszki ziemne solone. Babeczki będą miały ciekawy smak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować