babeczki jogurtowe z truskawkami

5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Super wyglądają i tak też smakują. Dzięki jogurtowi mają delikatny smak.

  • 45 min

Składniki:

  • Na 30 babeczek:
    ● 180 ml jogurtu naturalnego
    ● 2,5 szkl. mąki pszennej
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 3 jajka
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Oraz:
    ● 1/2 kg truskawek
    ● polewa czekoladowa do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki jogurtowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka. Dodajemy olej i jogurt naturalny. Składniki krótko miksujemy na gładkie ciasto.
  • 2. Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Kroimy na mniejsze kawałki.
  • 3. Foremki do babeczek wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto do 2/3 wysokości. Na wierzch kładziemy po kilka kawałków truskawek.
  • 4. Babeczki pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C. Studzimy i dekorujemy polewą czekoladową.

Porady

RADY M. Przeorskiej Krótkie miksowanie ciasta sprawi, że babeczki będą bardziej puszyste.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować