BABECZKI I TORCIK SMIETANOWO TRUSKAWKOWY NA ZIMNO

5 (182 ocen)

  • 45 min

Lekki deserek dla wszystkich łasuchów,nie tylko na Walentynki,na każdy dzień.Polecam,napewno zasmakujecie i zrobicie kolejny raz

  • 45 min

Składniki:

  • Z tego przepisu wyjdzie duża tortownica i 16 babeczek:
    3 kubeczki 330 ml smietany 30 %
    3 galaretki cytrynowe
    opakowanie biszkopcików
    25 dag opakowanie truskawek
    3łyzki cukru
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki i torcik smietanowo truskawkowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ubijamy kremówkę 1. Smietanę ubijamy mikserem na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy 3 łyzki cukru.
  • 2. 3 galaretki rozpuszczamy w 2 szkl.wody.Studzimy.Wlewamy do masy smietanowej,miksujemy
  • układamy biszkopty 3. Na dno tortownicy i do foremek babeczek na dno układamy biszkopty
  • wylewamy masę 4. Na biszkpty wylewamy masę smietanową.Wstawiamy do lodówki do stęzenia
  • torcik,babeczki 5. Po ok.15 minutach ciasto juz jest stężałe.Wyciągamy,dekorujemy truskawkami,mozemy ewentualnie porobić napisy mazakami cukierniczymi.

Porady

Jesli ciasta nie dekorujemy napisami,jesli chcemy go podac jako ciasto na zimno,,bez okazji"pprostu zalewamy jedną tężejąca galaretką.Do środka zawsze daje cytrynowa galaretkę,gdyz deser nie jest za słodki i ma fajny orzezwiający smak.Polecam

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować