Babeczki fasolaczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem wegetarianką, a moje potrawy są łatwe i bardzo smaczne. Stały się przysmakiem moich gości.

Składniki:

  • ● 1/2 szkl. mąki
    ● jajko
    ● 40 dag ugotowanej, zmiksowanej fasoli
    ● szkl. cukru
    ● cukier waniliowy
    ● kilka kropli aromatu migdałowego
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
    ● 1/2 szkl. wiórków kokosowych namoczonych w gorącym mleku i osączonych
    ● 2 łyżki oleju
    ● 1/2 szkl. migdałów zmielonych lub w płatkach

Babeczki fasolaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki
    mieszamy. Składniki mokre mieszamy
    w oddzielnym naczyniu.
    Następnie mieszamy obydwa
    rodzaje składników.
  • 2. Ciastem wyklejamy foremki
    (najlepiej silikonowe) i pieczemy
    w temp. 200 °C na rumiano.
    Posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy