Babeczki czekoladowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Z podanych składników na ciasto zarabiamy ciasto . Jesli je zarobimy wkładamy do lodówki na pół godz .
2. W czasie chłodzenia ciasta robimy krem . Wlewamy 1 i 3/4 szkl. mleka i cukru do garnka i gotujemy . W drugim naczyniu miksujemy budyn ,1/4 szkl. mleka , mąkę . Jeśli zacznie wrzeć mleko wlewamy zmiksowane składniki . Ciągle mieszamy . Gotową masę wstawiamy do zimnej wody.
3. Ciasto kroimy na plastry ok.7-10 cm . Pokrojone kawałki ciasta rozwałkujemy na cieńsze ciasto. Wykrawamy szklanką kółka . Tzw. kółka wkładamy do foremek na babeczki i formujemy je . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 c na 15-20 min .
4. Babeczki wkładamy aby ostygły do zimnego pomieszczenia lub lodówki.
5.Krem miksujemy aby powstała masa , dodajemy olejek lub likier. Dodajemy masło , miksujemy na jednolita masę .
6. Banany kroimy na malutkie kosteczki .
7.Babeczki wyciągamy z lodówki . Do środka babeczki dajemy łyżeczkę bananów i szprycą nakładamy masę na banany i babeczki. Herbatniki łamiemy na małe prostokąciki i wkładamy do kremu . Czekoladę trzemy i obsypujemy nią babeczki . Smacznego :*
Porady
Ja dodałam do kremu krem czekoladowy są lepsze w smaku.
Komentarze