Babeczki czekoladowe z sercem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję pedagogikę. Zamiłowanie do pieczenia odziedziczyłam po mamie.

Składniki:

  • ● 15 dag gorzkiej czekolady 70-proc.
    ● 15 dag masła
    ● 10 dag cukru pudru
    ● 3 jajka
    ● 30 g mąki tortowej
    ● masło i mąka do foremek

Babeczki czekoladowe z sercem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztapiamy
    w kąpieli wodnej. Dodajemy
    masło i cukier puder. Mieszamy.
    Zdejmujemy z ognia i odstawiamy
    do wystygnięcia.
  • 2. Jajka rozkłócamy i mieszamy
    z masą czekoladową. Następnie
    wsypujemy przesianą
    mąkę. Delikatnie mieszamy.
  • 3. Foremki natłuszczamy i posypujemy
    mąką. Napełniamy
    ciastem do 2/3 wysokości.Wkładamy na co najmniej
    2 godziny do zamrażalnika.
  • 4. Zamrożone babeczki pieczemy
    ok. 15 minut w 180 °C.
    Podajemy na ciepło.

Porady

Babeczki doskonale smakują z lodami waniliowymi lub miętowymi oraz owocami np. z malinami).

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy