Babeczki czekoladowe

5 (147 ocen)

  • 15 min

Jak walentynki to... czekolada... czekolada... deser po obiadku.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 jaja,
    70 g cukru,
    75 g mąki,
    140 g czekolady gorzkiej,
    140 g masło,
    biała czekolada.
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę gorzką rozdrabniamy na kostki, wkładamy do miski z masłem wkładamy do mikrofali na 2,5min do roztopienia. W tym czasie jaja ubijamy z cukrem, do ubitych dokładamy mąkę po czym roztopioną czekoladę z masłem (nie powinny być gorące). Masę wlewamy do foremek na babeczki. do 2/3 wysokości i wkładamy kostkę białej czekolady. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 6 min.

Porady

Babeczki robiłam w foremkach papierowych. Jeżeli mamy formy metalowe należny wysmarować tłuszczem w wysypać bułką tartą. Fajne też wychodzą w formach na mufinki wtedy należy trochę dłużej piec _____________________ redakcyjna_kucharka: babeczki piekłam w 180 st z termoobiegiem i po 6 min. były surowe, po 10 min. patyczek jeszcze nie był czysty. W sumie piekłam je 13 min.()

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować