BABECZKI CYTRYNOWE

5 (194 ocen)

  • 50 min

Zapach cytryny podczas pieczenia nieziemski ;)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 szkl cukru
    25 dag mąki
    3 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    op.cukru waniliowego
    1/4 kostki margaryny
    szklanka maślanki
    szczypta soli
    skórka otarta z 1 cytryny
    kolorowe lukry
    perełki cukiernicze
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Babeczki Babeczki

Babeczki cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrami, dodać maślankę, skórkę z cytryny, dokładnie
    wymiksować. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodawać po
    łyżce mąkę do jajek, ciągle miksując. Rozpuszczona wystudzona
    margarynę dodać do ciasta, wymieszać, Przekładać do foremek na
    muffinki do 2/3 wysokości, piec 20 minut w 180 st. Gotowe wystudzone
    muffinki udekorować kolorowymi lukrami i cukiereczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować