Babeczki budyniowe

4.96 (197 ocen)

  • 40 min

Takie babeczki możemy upiec do wielkanocnego koszyka.Są bardzo smaczne i mięciutkie.Proste i szybkie w wykonaniu,więc zawsze się udają.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 jajka
    3 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy )
    pół szklanki cukru
    pół szklanki śmietany 12 %
    1 szklanka mąki tortowej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    dodatkowo:
    cukier puder do posypania babeczek
Wystaw ocenę:

4.96 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto. 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,następnie stopniowo dodajemy pozostałe składniki,budynie w proszku,śmietanę,proszek do pieczenia i mąkę tortową, cały czas miksujemy.
  • W formie. 2. Przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek.
  • Upieczone. 3. Następnie pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
  • Gotowe. 4. Upieczone studzimy i oprószamy cukrem pudrem.

Porady

Szklanki użyłam o pojemności 250 ml.Z przepisu wyszło mi 12 sztuk babeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować