Takie babeczki możemy upiec do wielkanocnego koszyka.Są bardzo smaczne i mięciutkie.Proste i szybkie w wykonaniu,więc zawsze się udają.
40 min
Składniki:
3 jajka
3 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy )
pół szklanki cukru
pół szklanki śmietany 12 %
1 szklanka mąki tortowej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Babeczki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,następnie stopniowo dodajemy pozostałe składniki,budynie w proszku,śmietanę,proszek do pieczenia i mąkę tortową, cały czas miksujemy.
2.Przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek.
3.Następnie pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
4.Upieczone studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
Porady
Szklanki użyłam o pojemności 250 ml.Z przepisu wyszło mi 12 sztuk babeczek.
Komentarze