Babeczki biszkoptowe

4.5 (155 ocen)

Babeczki bardzo proste w przygotowaniu!

Składniki:

  • 5 jajek
    5 płaskich łyżek cukru
    5 czubatych łyżek mąki
    śmietana kremówka
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki biszkoptowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić żółtka od białek. Następnie białka ubijać do momentu uzyskania sztywnej piany, na koniec ubijania dodać cukier i dokładnie wymieszać. Dodać żółtka, przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką.
  • 2. Nałożyć do 3/4 pojemności foremki i piec w temperaturze 180 st. C, do suchego patyczka.
    Ostudzone babeczki można dekorować bitą śmietana, owocami lub wiórkami czekoladowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować