Babeczki banoffee

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pomysł na babeczki o smaku pysznego ciacha :)

  • 60 min

Składniki:

  • paczka herbatników 250g
    masa krówkowa 400g
    2/3 kostki margaryny lub masła
    2 banany
    śmietana 30% ok 330ml
    2 łyżki cukru pudru
    posypka czekoladowa

Babeczki banoffee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki2 1. Masło roztapiamy, herbatniki wrzucamy do woreczka i "zgniatamy"
    - ja użyłam tłuczka do kotletów :)
    Pokruszone herbatniki dodajemy do masła, mieszamy.
    Gotową masą wykładamy formę do mufinków lub babeczek, mocno dociskając ją do dna.
    Odkładamy na pół godziny do lodówki, żeby masło "zastygło",
    lub pieczemy w piekarniku 15 minut.
  • babeczki3 2. Gotowe babeczki smarujemy masą krówkową.
    Banany kroimy drobno, posypujemy nimi babeczki.
    Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą, dodajemy cukier,jeszcze chwilę ubijamy.
    Babeczki wyciągamy z formy, wkładamy do papilotek.
    Śmietaną nadziewamy szprycę/rękaw i ozdabiamy górę babeczek.
    Posypujemy czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy