Babeczki bananowo-oczechowe

0 (0 ocen)

Czasem gdy mam ochotę na coś słodkiego robię coś szybkiego, czyli np. babeczki. Te babeczki są wilgotne, miękkie i słodkie.

Składniki:

  • banan - 3 szt.
    masło - 4 łyżki
    cukier brązowy - 1/2 szkl.
    jaja - 2 szt.
    proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki
    mąka tortowa - 250 gram
    czekolada mleczna - 100 gram
    cukier waniliowy - 1 opakowanie
    masło orzechowe - 2 łyżki
    cukier puder - do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki bananowo-oczechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-07v2025 1. Banany obieramy. Wkładamy do blendera i miksujemy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.Do bananów dodajemy roztopione masło. Mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, czekoladę drobno siekamy dodajemy do masy bananowej wraz z masłem orzechowym, ubitymi jajami i cukrem waniliowym.
  • image-100tock 2. Miksujemy do połączenia składników.
  • image-1l3ords 3. Nakładamy do foremek do 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20-30 min. w 160 stopniach.
    Ostygnięte babeczki posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować