Babeczki arachidowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mocno czekoladowe, wilgotne w środku i orzechowe babeczki. Orzeszki arachidowe nadają bardzo charakterystycznego smaku i zapachu.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    3/4 szklanki oleju rzepakowego
    4 łyżki kakao
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    pół słoika dżemu truskawkowego
    ok 100g Orzeszków arachidowych (posiekanych)

    z przepisu wychodzi około 16 babeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Babeczki Babeczki Ciasto

Babeczki arachidowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Do miski wbij jajka, dodaj pozostałe składniki, pomijając orzeszki. Wszystko mieszamy na średnich obrotach miksera ,aż do połączenia składników na gładką masę. Na konie dodaj orzeszki i delikatnie wymieszaj łyżką.
  • ciasto 2. Foremki do babeczek napełniamy tylko do połowy ciastem, ponieważ babeczki rosną wysoko i podczas pieczenia mogę wypłynąć.
  • BABECZKI 3. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut, a najlepiej do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Kakao Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować