KRUCHE CIASTO:30 dag mąki,20 dag masła ,10 dag cukru,,2 żółtka,szczypta soli ,cukier waniliowy.MASA:2 galaretki ,400g śmietany kremówki,owoce do dekoracji.
1.KRUCHE CIASTO;Z mąki,masła,cukru,żółtek i szczypty soli zagnieść kruche ciasto uformować kulę,zawinąć w folię,włożyć na pół godz do lodówki,schłodzonym ciastem wyłożyć natłuszczone foremki piec ok 15 min.
2.MASA:W 300 ml gorącej wody rozpuścić 2 galaretki - wystudzić,śmietanę ubić na sztywno i delikatnie dodać wystudzoną galaretkę delikatnie wymieszać,następnie tężejąca masę nakładać do babeczek można udekorować różnego rodzaj owocami np. truskawki,mandarynka,granat na koniec posypać startą gorzką czekoladą.
Komentarze