Babeczki 100 lecia z nadzieniem toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzej piekarnik do 200 st. Papilotkami wyściel 12 foremek do mufinek.Ugotuj budyń w 300 mililitrach mleka(powinien być bardzo gęsty),odstaw na bok.
2.Wlej olej do wysokiego naczynia, dodaj jajka i ubij. Wsyp do dużej miski mąkę, cukier i proszek do pieczenia, a także olej z jajkami i ekstrakt waniliowy. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj(nie powinno to trwać długo).
3.Nałóż niewielkie porcje ciasta(maksymalnie 1/3 wysokości papilotek)do przygotowanych wcześniej foremek.Na środku każdej foremki wyłóż po pół łyżeczki gestego budyniu i zalej ponownie ciastem do 3/4 wysokości papilotki. Piecz 25 minut.Oprósz cukrem pudrem (przez małe sitko).
Komentarze