Babeczka panna cotta "Wieczór panieński"

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Panna cotta w silikonowych foremkach do muffinek-alternatywa dla pieczonych babeczek.Jeden z najłatwiejszych do wykonania deserów jakie znam,a bardzo atrakcyjny i smaczny. Wręcz rozpływa się w ustach.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śmietana 30%: 1 szklanka
    - galaretka poziomkowa: 1 sztuka
    - jogurt bałkański: 2 łyżki
    - ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka
    - woda wrzątek: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczka panna cotta "wieczór panieński" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. We wrzącej wodzie rozpuszczamy 1 galaretkę poziomkową.Następnie studzimy.Do zimnej płynnej galaretki dodajemy śmietanę i jogurt bałkański oraz ekstrakt waniliowy.Masę panna cotta rozlewamy do silikonowych foremek.Umieszczamy w lodówce na 120 minut.
  • Panna cotta 2. Gdy masa stężeje wykładamy babeczki na talerzyki, dekorujemy.Można podawać z owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ekstrakt waniliowy Jogurt Śmietana Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować