Babeczka o smaku kawy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Połączenie tradycji z nowoczesnością .

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 45 dekagramów
    - kawa capuccino o smaku czekoladowym: 10 dekagramów
    - lentilki czekoladowe: 10 dekagramów
    - cukier: 20 dekagramów
    - margaryna: 25 dekagramów
    - jajka: 4 sztuki
    - mleko: 0.5 szklanki
    - proszek do piecznia (mały): 1 sztuka

    - cukier puder do posypania: 3 łyżki

Babeczka o smaku kawy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczka o smaku kawy 1. Margarynę utrzeć z cukrem na krem ,dodawać na przemian jajka,mąkę wymieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia ,na końcu mleko ,ucierać (najlepiej mikserem) do uzyskania pęcherzyków powietrza ,następnie dodać lentilki i delikatnie wymieszać .
    Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy ,piec 60-65 min w temp 180st.Zimne ciasto posypać cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy