Babeczka nadziana z wisienką

0 (0 ocen)

Kolejna babeczka nadziana. Tym razem z wisienką ;)

Składniki:

  • Babeczki Nadziane budyniem o smaku czekoladowym
    kisiel Delecta - smak ulubiony
    lukier plastyczny różowy, brązowy, biały i czerwony- robiony samodzielnie bądź kupny
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/lukier-plastyczny-masa-plastyczna

Babeczka nadziana z wisienką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Babeczki Nadziane zrobić według przepisu na opakowaniu. Wystudzić
  • 2. Kisiel zrobić według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.
  • kisiel 3. Przestudzone babeczki posmarować cieniutką warstwą kisielu
  • lukier 4. Z różowego lukru wyciąć okrąg wiekszy od babeczki i przykleić go do niej
  • kleks czekoladowy 5. Z brązowego lukru wyciąć kleks imitujący czekoladę. Nakleić na babeczkę za pomocą wody lub kleju jadalnego
  • rozetka z lukru 6. Biały lukier plastyczny "przepuścić" przez tyłkę cukierniczą o kształcie gwiazdki i uformować z niego rozetkę. Rozetkę przykleić do babeczki.
  • wisienka 7. Z czerwonego lukru zrobić mała wisienkę. Brązowy posłuży do zrobienia ogonka.
  • babeczka 8. Wisienkę ułożyć na rozetce

Porady

Wisienkę proponuję zrobić z barwionej na czerwono masy marcepanowej. Będzie smaczniejsza :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy