Babcine kurki w kapuście

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Grzyby uwielbiam i zbierać, i jeść.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 kg kurek
    główka białej kapusty
    50 dag wędzonego podgardla
    4 cebule
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól, pieprz

Babcine kurki w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki dokładnie myjemy, osuszamy. Kapustę oczyszczamy i szat kujemy. Podgardle kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy.
  • 2. Podgardle smażymy ok. 10 minut. Dodajemy cebulę, grzyby, liść laurowy
    i ziele. Dusimy ok. 10 minut, często mieszając. Wsypujemy kapustę, doprawiamy. Dusimy ok. 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy