Babcina szarlotka

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka i zawsze wychodzi...

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 0.75 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżki
    - jabłka: 1 kilogram
    - olej: 0.5 szklanki
    - jajka: 4 sztuki
    - cynamom: 1 szczypta
    - cukier puder do obsypania: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Babcina szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babcina szarlotka 1. 1. Jabłka obieram kraje na części i posypuje cynamonem.
    2. Ubijam jajka, dodaje cukier, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    3. Formę wykładam papierem do pieczenia, wylewam połowę ciasta, układam na nie jabłka z cynamonem a następnie resztę ciasta.
    4. Piekę ok. 40 minut w temp. 180 C. (najlepiej sprawdzić patyczkiem- jeśli jest suchy ciasto jest upieczone).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować