Azjatycki przysmak z patelni

4.5 (180 ocen)

  • 20 min

To bardzo proste, ale niezwykle smaczne danie z patelni.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś drobiowa
    200 g krewetek koktajlowych
    2 papryki czerwone
    1 papryka żółta
    3 ząbki czosnku
    sos: 100 ml przecieru pomidorowego, łyżka sosu sojowego, sok z ćwiartki cytryny, łyżka miodu, szczypta pieprzu cayenne
    łyżeczka miodu
    pestki dyni, ziarna sezamu
    łyżka oliwy z oliwek
    200 g makaronu ryżowego
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Azjatycki przysmak z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przysmak z patelni 1. Paprykę umyć, wyciąć gniazda i pokroić w cieniutkie paski, smażyć na patelni, mieszając i pod koniec dodać miód. Zdjąć z ognia.
    Mięso pokroić w cienkie paski i smażyć na patelni, mieszając dodać krewetki i wyciśnięty czosnek.
    W kubeczku wymieszać przecier z sosem sojowym, sokiem z cytryny, miodem i pieprzem. Dodać do mięsa, wymieszać.
  • przysmak z patelni z makaronem 2. Makaron przygotować wg przepisu i podawać z przysmakiem z patelni. Posypać pestkami dyni i ziarenkami sezamu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować