Azjatycka zupa wegetariańska

4.5 (187 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pikantna i kolorowa

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - bulion warzywny: 3 szklanki
    - kotlety sojowe (ugotowane według przepisu z opakowania): 2 sztuki
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - zielona papryczka chili: 1 sztuka
    - różyczki brokuła: 5 sztuk
    - por (mały): 1 sztuka
    - czerwona cebula: 0.5 sztuki
    - pieczarki (duże): 2 sztuki
    - czosnek: 3 ząbki
    - ciemny sos sojowy: 1 łyżka
    - sos chili z limonką i kolendrą: 2 łyżki
    - ocet winny jabłkowy: 2 łyżki
    - chili w płatkach: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Azjatycka zupa wegetariańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Azjatycka zupa wegetariańska 1. Bulion warzywny zagotować i odstawić.
    Makaron ugotować w oddzielnym garnku i odstawić.
  • 2. Oliwę z oliwek rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę i czosnek smażąc ok 2 minut.
    Papryki pokroić w paski, różyczki brokuła rozdzielić na mniejsze, por pokroić
    na ukos, pieczarki w plastry.
  • 3. Wszystkie warzywa wrzucić do zrumienionej cebulki i czosnku, podsmażyć
    przez chwilę na wysokim ogniu i zalać bulionem.
    Gotować ok 10 minut, tak by nie dopuścić do rozgotowania warzyw.
  • 4. Kotlety sojowe pokroić w paski i wrzucić na chwilę do gotującej się zupy.
    Doprawić do smaku sosami, octem winnym i płatkami chili.
  • 5. Nalać zupę do miseczek, dodać na wierzch ugotowany makaron
    i udekorować zielona papryczka chili pociętą w ukos, porem
    i czerwona cebulką.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować