Azjatycka zupa wegetariańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bulion warzywny zagotować i odstawić.
Makaron ugotować w oddzielnym garnku i odstawić.
2.Oliwę z oliwek rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę i czosnek smażąc ok 2 minut.
Papryki pokroić w paski, różyczki brokuła rozdzielić na mniejsze, por pokroić
na ukos, pieczarki w plastry.
3.Wszystkie warzywa wrzucić do zrumienionej cebulki i czosnku, podsmażyć
przez chwilę na wysokim ogniu i zalać bulionem.
Gotować ok 10 minut, tak by nie dopuścić do rozgotowania warzyw.
4.Kotlety sojowe pokroić w paski i wrzucić na chwilę do gotującej się zupy.
Doprawić do smaku sosami, octem winnym i płatkami chili.
5.Nalać zupę do miseczek, dodać na wierzch ugotowany makaron
i udekorować zielona papryczka chili pociętą w ukos, porem
i czerwona cebulką.
Smacznego!
Komentarze