Jajka z awokado w galaretce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ta malutka babeczka to właśnie to - Nie przepadam za awokado, a koniecznie chciałam go jakoś przyrządzić..... i postanowiłam "ukryć" go w galaretce z majonezem i surową cebulą - mnie i gościom bardzo to smakowało.Powstała aromatyczna przystawka o bardzo zdecydowanym smaku.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży owoc awokado
    2 łyżki soku z cytryny
    ¾ łyżeczki soli
    ¼ łyżeczki cukru
    1 ½ łyżki soku z surowej cebuli
    ¾ szklanki majonezu ( tutaj domowej roboty)
    ¼ szklanki soku z ananasa
    1 łyżka żelatyny
    zielona papryka, ciemne winogrona
    1 jajko na twardo do jednej porcji galaretki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka na twardo Przystawki

Jajka z awokado w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Awokado przetnij, usuń pestkę, wyjmij miąższ i utrzyj na gładka masę
    2. Dodaj sok z cytryny, z cebuli, cukier, sól
    3. Żelatynę rozpuść w soku z ananasa podgrzewając sok w naczyńku z gorącą wodą
    4. Awokado połącz z majonezem dokładnie mieszając
    5. Dodaj teraz żelatynę i również bardzo dokładnie wymieszaj
    6. Powstałą masę rozlej do 8 małych foremek
    7. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia
    8. Podaj na półmisku z jajkami na twardo oraz winogronami i zestem z cytrusów
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Awokado Cebula Jajka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować