"Awanturka" czyli pasta serowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przyprawiona na ostro pasta na kanapki, smakuje najlepiej z ciemnym pieczywem.

  • 10 min

Składniki:

  • 100 g twarogu półtłustego
    mała puszka szprotek w oleju (125 g)
    2 ogórki w occie
    1 mała cebulka cukrowa
    kilka piórek szczypiorku
    łyżeczka musztardy
    opcjonalnie łyżeczka majonezu lub śmietany
    sól
    czosnek granulowany
    pieprz biały

"awanturka" czyli pasta serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szprotki odcedzić z oleju, rozgnieść widelcem razem z serem.
    Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać do pasty, przyprawić na ostro przyprawami, wymieszać z musztardą, jeśli jest zbyt gęsta dodać troszkę majonezu lub śmietany..
    Podawać na ciemnym pieczywie, posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy