Atrakcyjna szarlotka ze śmietanową czapą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Przepyszne 3 - warstwowe ciasto z orzeźwiającym wnętrzem i słodką kremową śmietaną.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - biszkopt z 5 jaj: 1 sztuka
    - jabłka: 2 kilogramy
    - galaretka cytrynowa: 2 sztuki
    - śmietana 30 %: 500 mililitrów
    - "Śnieżka": 2 opakowania
    - margaryna: 125 gramów
    - cukier: 3 łyżeczki
    - kakao: 3 łyżeczki
    - Jajko: 1 sztuka

Atrakcyjna szarlotka ze śmietanową czapą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szarlotka 1. Masa jabłkowa:

    Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Opruszamy cukrem i smażymy ok. 15 minut.

    Dodajemy galaretki w proszku i mieszamy.

    Gorące wykładamy na biszkopt.

    Studzimy.






    Bita śmietana:

    Kremówkę ubijamy ze śnieżkami i przekładamy na masę jabłkową.






    Polewa:

    Margarynę rozpuszamy z cukrem i kakaem.

    Lekko studzimy.

    Gdy się zetnie mieszamy mikserem.

    Białko ubijamy, dodajemy żółtko i letnią polewę.

    Delikatnie rozsmarowujemy na bitej śmietanie.

    Odstawiamy do przegryzienia smaków.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy