aspirynki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

nazwa tych ciasteczek mówi sama za siebie. Poprostu rozplywaja sie w ustach

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka krupczatka: 2 szklanki
    - margaryna: 1 sztuka
    - cukier puder: 2 łyżki
    - żółtka: 2 sztuki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta

    - białko: 1 sztuka
    - cukier puder: 3 łyżki

    - marmolada różana do przełożenia: 20 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Aspirynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • aspirynki 1. Wykonanie:mąke przesiać z proszkiem na stolnicę dodać margarynę, cukier puder, żółtka szczyptę soli. siekać nożem do uzyskania kruszonki a następnie zagnieść ciasto rękoma. Białko ubic na sztywno dodać cukier puder. Wykrawać kwiatuszki z dziurka w środku. Posmarować pianką. (polowe upiec bez dziurek i bez pianki na spodnia część ciasteczek) upiec ciasteczka. Zimne przekładać marmoladą. (Mozna uzyc dowolnej konfitury a nawet masy)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować