Aromatyzowane oliwy

4.5 (162 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Takiej oliwy możemy używać do skrapiania sałatek,mięs,makaronu lub przekąsek:pizzy i tostów.

Składniki:

  • oliwa (u mnie oliwa z oliwek)
    kilka gałązek rozmarynu
    kilka gałązek bazylii
    kilka obranych ząbków czosnku
    ziarnisty pieprz kolorowy
    ostra papryczka(przekrojona wzdłuż)
    małe słoiczki i buteleczki
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Aromatyzowane oliwy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wyparzonych i suchych słoiczków,buteleczek wkładamy kolejno przygotowane składniki,następnie zalewamy oliwą.
  • 2. Gotowe buteleczki odstawiamy w chłodne i ciemne miejsce na około tydzień,żeby oliwy nabrały aromatu.Najlepiej przechowywać w lodówce.

Porady

Do wykonania oliwy możemy użyć dowolnych ulubionych ziół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Zioła Oliwa z oliwek Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Przepis dnia Piątek 1.08.2014r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=53

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować