Aromatyczny gulasz wołowy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Aromatyczny wołowy gulasz z wędzoną papryką, przygotowany w wolnowarze

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - udziec wołowy: 1 kilogram
    - żółta cebula: 2 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - sok pomidorowy: 150 mililitrów
    - przecier pomidorowy: 50 gramów
    - brązowy cukier: 2 łyżki
    - sos Worcestershie: 2 łyżki
    - słodka wędzona papryka: 1 łyżka
    - suszone oregano: 1 łyżka
    - ostra musztarda: 1 łyżka
    - czarny pieprz: 1 łyżeczka
    - sól: 2 łyżeczki
    - mąka pszenna: 3 łyżki
    - smalec: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Aromatyczny gulasz wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w półplasterki, czosnek zmiażdżyć. Wołowinę pokroić w 3 cm kostkę i obtoczyć w mące. W rondlu z grubym dnem rozgrzać smalec. Obsmażyć wołowinę na rumiano i przełożyć do misy wolnowaru. Do rondla włożyć cebulę i czosnek. Podsmażać przez 6 minut często mieszając. Dodać sok pomidorowy, przecier i pozostałe składniki. Całość dobrze wymieszać, doprowadzić do wrzenia i przelać do misy wolnowaru. Gotować na małej mocy przez 7 - 8 godzin, aż wołowina zacznie się rozpadać pod widelcem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować