Aromatyczna potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek i cebulę obieramy,
kroimy w małą kostkę. Pozostałe
warzywa myjemy. Jedną cukinię
kroimy w kostkę, drugą obieramy
i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Chili drobno siekamy,
a pozostałe papryki kroimy
w dużą kostkę. Rozmaryn myjemy,
osuszamy, obrywamy igły.
2.Mięso myjemy, osuszamy
i kroimy w kostkę. Oprószamy
solą i pieprzem. Smażymy na
rozgrzanym oleju, mieszając.
Wyjmujemy i odstawiamy.
3.Na tłuszcz po smażeniu wsypujemy
czosnek i cebulę. Podsmażamy.
Dodajemy ryż, cukinie
i papryki. Chwilę smażymy na
małym ogniu. Wlewamy wino
i bulion. Dusimy 20 minut. Wkładamy
mięso i dusimy jeszcze ok.
5 minut. Dodajemy rozmaryn
i żółty ser. Mieszamy. Doprawiamy
do smaku solą i pieprzem.
Posypujemy natką pietruszki.
Komentarze