Aromatyczna potrawka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Danie powstało, gdy miałam ochotę na cukinię. Jeśli nie dodamy wina, można je podać również dzieciom.

Składniki:

  • ● 90 dag filetów z kurczaka
    ● 2 małe cukinie
    ● cebula
    ● ząbek czosnku
    ● papryka chili
    ● żółta, czerwona i zielona papryka
    ● gałązka rozmarynu
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● sól, pieprz
    ● 2 woreczki ryżu
    ● 3 łyżki oleju
    ● 750 ml bulionu warzywnego
    ● kieliszek białego wytrawnego wina
    ● 2 łyżki startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aromatyczna potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i cebulę obieramy,
    kroimy w małą kostkę. Pozostałe
    warzywa myjemy. Jedną cukinię
    kroimy w kostkę, drugą obieramy
    i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Chili drobno siekamy,
    a pozostałe papryki kroimy
    w dużą kostkę. Rozmaryn myjemy,
    osuszamy, obrywamy igły.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę. Oprószamy
    solą i pieprzem. Smażymy na
    rozgrzanym oleju, mieszając.
    Wyjmujemy i odstawiamy.
  • 3. Na tłuszcz po smażeniu wsypujemy
    czosnek i cebulę. Podsmażamy.
    Dodajemy ryż, cukinie
    i papryki. Chwilę smażymy na
    małym ogniu. Wlewamy wino
    i bulion. Dusimy 20 minut. Wkładamy
    mięso i dusimy jeszcze ok.
    5 minut. Dodajemy rozmaryn
    i żółty ser. Mieszamy. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
    Posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować