Aromatyczna pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Mleko lekko podgrzać,rozpuścić w nim drożdże,dodać pozostałe składniki ciasta i rękoma wyrobić gładkie ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.
2. Pieczarki umyć,pokroić w plastry i przesmażyć na oleju do całkowitego odparowania wody razem z cebulą pokrojoną w piórka.Przyprawić do smaku przyprawami i przestudzić.Pomidory pokroić w plastry,oczyszczoną i umytą paprykę w paski.Plastry szynki pokroić w mniejsze kawałki.
3.
Ciasto rozwałkować na wielkość blaszki do pieczenia.Blaszkę wyłożyć papierem,posmarować olejem i wyłożyć ciasto,nakłuć widelcem.
4.
Całość ciasta posmarować keczupem i wyłożyć 4 plastrami sera.Na warstwie tej położyć pomidory i posypać solą,pieprzem i bazylią.
Następnie ułożyć szynkę i paprykę.
5.Przykryć pieczarkami .
6. Położyć pozostały ser.
7.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C i piec 25-30 min.
Komentarze