Aromatyczna karkówka - domowa wędlina

4.51 (192 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wiadomo, domowa najlepsza. Karkówka gotowana w rękawie z cebulą, czosnkiem, gałązką świeżego rozmarynu, majonezem i ketchupem. Jest aromatyczna i ma ładny kolor. Pyszna.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1, 2 kg karkówki
    sól do oprószenia mięsa
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu
    gałązka rozmarynu
    cebula
    4 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny

Aromatyczna karkówka - domowa wędlina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Oprószyć solą i włożyć do worka pieczeniowego. Do worka dodać majonez, ketchup i wmasować w mięso. Nie trzeba wkładać rąk do worka. Wystarczy poobracać mięsem. Dodać cebulę obraną i przekrojoną na cztery części, obrane, całe ząbki czosnku oraz gałązkę rozmarynu. Zakręcić worek, ale nie zapinać. Włożyć do garnka i nalać wody tak , żeby mięso było przykryte. Koniec worka wyprowadzić poza garnek i przycisnąć przykrywką. Gotować 1,5 godziny na wolnym ogniu. Po ugotowaniu wyjąć mięso na półmisek i pozostawić do wystudzenia. Kroić, zajadać. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować