Aromatyczna i zmysłowa zupa curry

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cudownie pachnąca i pobudzająca zmysły zupa w stylu orientalnym. Rozgrzewa i zaostrza apetyt... nie tylko na jedzenie :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wywar drobiowy: 1 litr
    - filet z kurczaka: 200 gramów
    - masło: 1 łyżka
    - groszek konserwowy: 2 łyżki
    - ryż ugotowany: 0.5 szklanki
    - śmietana: 2 łyżki
    - mąka: 1 łyżka
    - curry: 2 łyżeczki
    - koperek posiekany: 1 łyżka

Aromatyczna i zmysłowa zupa curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka pokroić w kostkę.
    Podsmażyć na maśle.
    Do wywaru dodać filety i gotować ok. 10 minut.
    Dodać następnie groszek, ryż i curry.
    Śmietanę połączyć z mąką, dodać do zupy, zagotować.
    Posypać koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy