1.Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę.Roztapiamy masło, delikatnie wlewamy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Dosypujemy umyte jagody. Delikatnie mieszamy łyżką. Standardową tortownicę natłuszczamy, wlewamy ciasto, pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach. Studzimy.
2.Galaretkę agrestową rozpuszczamy 2 szklankach wody, czekamy aż lekko stężeje wylewamy na ciasto. Odstawiamy do lodówki, aż dobrze zastygnie.
3.Truskawki myjemy, blendujemy. Dodajemy serek waniliowy i galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody, studzimy i wylewamy na ciasto, odstawiamy do stężenia.
4.Śmietanę łączymy z fixami, ubijamy na puch, dosypujemy wiórki. Delikatnie przekładamy na wierz ciasta. Chłodzimy całą noc.
Komentarze