Arbuzowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margaryne rozpuszczamy,dodajemy cukier i wodę.Gdy wszystko sie rozpusci dodajemy pokruszone herbatniki.
Powstałą masą wykładamy dno tortownicy (sr 26cm), ugniatamy ręką i wkładamy do lodowki.
2.Żelatyne rozpuszczamy w jak najmniejszej ilosci wody.Odstawiamy do ostudzenia.Arbuza kroimy w kostke.
Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.
Jogurt miksujemy z połową rozpuszczonej żelatyny.Dodajemy do niego ubitą smietane.Masę wylewamy na spod herbatnikowy i wtykamy w nią połowę pokrojonego arbuza.Wkladamy do lodowki do stezenia.
3.Pozostałego arbuza miksujemy z pozostala żelatyną i wodą.Gdy masa śmietankowa juz stezeje wylewamy na nią zmiksowanego arbuza.
Wstawiamy do lodowki na kilka godzin.Ozdabiamy listkami mięty.
Komentarze