Arbuzowy sorbet

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Nic tak nie chłodzi jak sorbet. Żaden nie jest tak orzeźwiający jak arbuzowy ;)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - arbuz: 0.5 kilograma
    - cukier puder: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - sok z limonki: 1 łyżka

Arbuzowy sorbet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza kroimy na mniejsze kawałki, wydrążamy pestki.
  • 2. Wrzucamy do blendera i miksujemy dodając cukier i sok z cytryny i limonki.
  • 3. Wkładamy do zamrażarki, po czym po około godzinie-dwóch ponownie miksujemy i odstawiamy do zamrażarki.
  • 4. Przed podaniem ponownie rozmiksować, nakładać kulki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy