Arancini alla siciliana

5 (155 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Specjał kuchni włoskiej

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 2 duże sparzone i obrane pomidory
    1/2 cebuli
    oliwa z oliwek
    100 g posiekanej wieprzowiny
    250 g zielonego groszku ( konserwowy )
    sól ,pieprz
    250 g ryżu arborio
    3 łyżki masła
    50 g startego parmezanu
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Arancini alla siciliana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory zmiksowałem ,przetarłem przez sito. Cebulę posiekałem i zeszkliłem na oliwie z oliwek. Dodałem posiekane mięso i groszek. Chwilę smażyłem. Następnie dodałem zmiksowane pomidory i przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Dusiłem na małym ogniu do zgęstnienia. Ugotowany ryż wymieszałem z masłem ,parmezanem i jajkiem. Z masy ryżowej ulepiłem kulki ,każdą nafaszerowałem nadzieniem. Panierowałem w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyłem na głębokim oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować