Andruty z masą czekoladową i herbatnikami

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Słodka przekąska dla dzieci i nie tylko.

  • 30 min

Składniki:

  • andruty duże, kwadratowe- 6 sztuk

    Masa czekoladowa:
    250 g margaryny
    1 szklanka cukru
    3 czubate łyżki kakao
    4 łyżki wody
    1 szklanka mleka w proszku
    80 g pokruszonych zwykłych herbatników



Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Andruty Przekąski

Andruty z masą czekoladową i herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa czekoladowa 1. Margarynę, cukier, kakao, wodę- razem podgrzewamy i gotujemy krotko do zagęszczenia masy.
    Studzimy.
  • pokruszone herbatniki 2. Herbatniki wkładamy do torebki foliowej i kruszymy, albo ręką albo wałkiem do ciasta.
  • pokruszone herbatniki w masie 3. Do przestudzonej masy, wsypujemy herbatniki.
  • mleko w masie 4. A następnie- mleko w proszku.
  • masa czekoladowa 5. Wszystkie składniki masy dokładnie mieszamy.
  • przełożony andrut 6. Smarujemy andruta masą czekoladową, przykrywamy drugim i dociskamy.
    Dobrze jest czymś obciążyć.
  • przełożony andrut 7. Przykrywamy drugim waflem i dociskamy.
    Dobrze jest czymś obciążyć.
    Zostawiamy na co najmniej godz., żeby dobrze się skleiły.
  • gotowe wafle z masą czekoladową 8. Gotowe wafle kroimy na romby lub małe kwadraty.
  • andruty z masą czekoladową 9. Smacznego :)

Porady

Do wafli można dodać namoczone bakalie. Ja używam mleka w proszku granulowanego. Ja przekładam wafle jeden raz, ale można je piętrować i smarować masą każdy po kolei. Andruty można zabrać na wycieczkę, czy piknik. Czas przygotowania jest podany- bez oczekiwania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować