1.Biszkopt:
1. Białka ubić na sztywno potem dodać cukrem,żółtka. Dodać olej połączony z wodą i octem. Na koniec dodać mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać łopatką. Włożyć do zimnego piekarnika. !80C przez 20 - 30 minut piec.
Masa:
1. Odlać wodę z ananasów. Do tej wody dodać wody z kranu tak, żeby było razem 1/2 litra. Budyń połączyć z 5 żółtkami i 1/2 szkl. zimnej wody. Do gotującego się soku z wodą dodać rozrobiony budyń z jajkami i gotować do zgęstnienia. odstawić do ostygnięcia
2. Następnie utrzeć margarynę razem z budyniem. Na koniec włożyć pokrojone w drobną kostkę ananasy.
Wierz kokosowy:
5 białek ubić, dodać 3/4 szkl. cukru, dodać 20 dag wiórek kokosowych i 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej. Piec w nagrzanym piekarniku w 180C przez 15 - 20 minut na złoty kolor.
Porady
Aby biszkopt ładnie urósł należy go włożyć do zimnego piekarnika ponieważ pod wpływem temperatury rośnie. A gdy włożymy biszkopt do nagrzanego piekarnika zapieka się i nie wiele urośnie.
Komentarze