ANANASOWE ŁABĘDZIE

5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

BARDZO EFEKTOWNA I SŁODKA OZDOBA STOŁU

  • 15 min

Składniki:

  • ŚWIEŻY ANANAS
    WYKAŁACZKI
    OWOCE SEZONOWE (NP.WINOGRONA, MALINY, TRUSKAWKI, BORÓWKI)
    ŚWIEŻE LISTKI MIĘTY
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ananasowe łabędzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ĆWIARTKI ANANASA 1. ANANASA MYJEMY I OSUSZAMY. KROIMY WZDŁUŻ NA ĆWIARTKI,NIE USUWAMY LIŚCI.
  • KROJENIE ŁODYGI 2. ZACZYNAJĄC OD LIŚCI, ODKRAJAMY CIENKO ŁODYGĘ OD RESZTY OWOCU, ALE NIE PRZECINAMY DO KOŃCA.
  • KROJENIE MIĄŻSZU 3. ODCIĘTĄ ŁODYGĘ ZAWIJAMY I PRZYPINAMY WYKAŁACZKĄ TAK, ABY PRZYPOMINAŁA GŁOWĘ ŁABĘDZIA. NASTĘPNIE, ZACZYNAJĄC OD STRONY LIŚCIASTEJ OWOCU, ODKRAWAMY MIĄŻSZ OD SKÓRKI.
  • KROJENIE MIĄŻSZU 4. MIĄŻSZ KROIMY NA PLASTRY O GRUBOŚCI OKOŁO 0,5 CM I NAPRZEMIENNIE ROZSUWAMY NA BOKI. ŁABĘDŹ GOTOWY.
  • GOTOWY ŁABĘDŹ 5. UKŁADAMY NA PÓŁMISKU NASZE ŁABĘDZIE, DEKORUJEMY OWOCAMI SEZONOWYMI I LISTKAMI MIĘTY.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować