Ananasek pod kokosową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Żółtka mieszamy z octem i proszkiem do pieczenia. Ubijamy białka dodajemy cukier, następnie masę żółtkową, na końcu dodajemy po trochu mąkę. Pieczemy 25 min. w 180 stopniach, następnie studzimy.
BEZA:
Z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier,proszek i na końcu kokos, posypujemy płatkami czekolady- pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach.
KREM:
Odsączmy ananasy z soku, jeżeli są w dużych kawałkach kroimy w kostkę. Na soku (1 szkl. – jeśli będzie za mało dolewamy wodę)gotujemy budyń. Ucieramy margarynę z cukrem,dodajemy ostudzony budyń.
W 1 1/2 szkl. wrzącej wody rozpuszczamy galaretkę.
Komentarze