Ananasek

4.5 (188 ocen)

Proste i pyszne ciasto pochodzące z książki Siostry Anastazji, pt:103 Ciasta

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    8 łyżek cukru
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka octu
    Masa:
    1 puszka ananasów
    1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
    Piana:
    1/2 litra kremówki
    1/2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Ananasek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijam na pianę dodając cukier i po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia mieszam i przesiewam delikatnie do masy jajecznej.. Na koniec wlewam ocet, mieszam i przekładam ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok 40 min w temp. 160'C.
    Z ananasów odlewam sok. Na soku gotuję budyń. Przestudzony wykładam na spód biszkoptowy.
    Śmietanę ubijam z cukrem na sztywną pianę, przykrywam tym wierzch ciasta i schładzam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ananas

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować