ANANAS W CIEŚCIE FRANCUSKIM

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealne ciasteczka do porannej kawy

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego

    1 puszka ananasa pokrojonego

    cukier

    cynamon

    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ananas w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto rozwałkowujemy, kroimy na kwadraty.

    2. Na każdym kładziemy odsądzone kawałki ananasa, sypiemy cukrem i cynamonem.

    3. Brzegi ciasta sklejamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem.
    4. Przygotowane ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem.

    5. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy około 15-18 minut na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować