Ananas smażony

4.5 (195 ocen)

  • 20 min

Słodkie zwieńczenie upalnego lipcowego dnia.

  • 20 min

Składniki:


  • średni ananas
    10 dag masła
    5 łyżek cukru
    1/2 szklanki białego wina
    4 łyżki płatków migdałowych
    żurawina ze słoika
    1/2 szklanki kremówki
    szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ananas smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki migdałowe uprażyłem na suchej patelni. Śmietanę ubiłem na sztywno , odstawiłem do lodówki . Ananasa obrałem , pokroiłem w cienkie plastry , usunąłem środek.
    Na patelni rozpuściłem masło , wsypałem cukier , włożyłem plasterki ananasa , oprószyłem cynamonem i smażyłem 5 minut . Podlałem winem. Gdy prawie całe wino odparowało przełożyłem ananasa na talerzyki , posypałem uprażonymi płatkami migdałowymi.
    Podałem z żurawiną i ubitą na sztywno śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować