Ciastka Amoniaczki

4.5 (154 ocen)

  • 2 godz.

Tanie ciasteczka, szybkie w wykonaniu, doskonałe dla dzieci

  • 2 godz.

Składniki:

  • 0,5kg mąki pszennej, 100g margaryny, 150g cukru, 0,5szkl. mleka, 2 jajka, szczypta soli, 2 łyżeczki amoniaku, 1 opakowanie cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka amoniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem ,dodać jajka i cukier waniliowy, Amoniak rozpuścić w ciepłym mleku, dodać do utartych składników, następnie dodać mąkę i sól. Wyrobić ciasto i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie rozwałkować, wykrawać foremką ciasteczka. Piec na złoty kolor w temperaturze 200 st. C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować