Amoniaczki

4.49 (154 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne, szybkie i kruchutkie

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 1 kostka margaryny
    - 60 dag mąki krupczatki
    - 1 całe jajko
    - 2 żółtka
    - 1 szklanka cukru
    - 2 łyżeczki amoniaku
    - 2 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Amoniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mąke wysypac na stolnice zrobic dołek wbić jajko i żółtka. Następnie dodać margarynę i cukier. Amoniak sparzyć 2 łyżkami gorącej wody. Dodać do pozostałych składników na końcu dodac śmietanę. Zarobić ciasto.Ciasto można zarobic dzien wczesniej i włożyc na noc do lodówki ale można piec tego samego dnia.
    2. Gotowe ciasto rozwałkowac cienko wycinac ciasteczka.Ciasteczka układac na blaszce posmarowanej margaryną .Ułożone ciastka smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.Pieczemy 10 minut w temp.p. 180
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować